Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mei 11, 2012 in Auteursrecht, Innovatie, Internet | 0 comments

Rapport Michael Geist: The Trouble with ACTA

De Canadese rechtenprofessor Michael Geist publiceerde op verzoek van het Europees Parlement een onderzoek naar de gevolgen van ACTA. Dat rapport heeft hij nu mogen vrijgeven en zijn conclusie luidt:

This report concludes that ACTA’s harm greatly exceeds its potential benefits. Given ACTA’s corrosive effect on transparency in international negotiations, the damage to international intellectual property institutions, the exclusion of the majority of the developing world from the ambit of the agreement, the potentially dangerous substantive provisions, and the uncertain benefits in countering counterfeiting, there are ample reasons for the public and politicians to reject the agreement in its current form. In doing so, governments would help restore confidence in the global intellectual property system and open the door to a new round of negotiations premised on transparency, inclusion, and evidence- based policy-making.”

Hieronder het volledige rapport. Op de site van Geist is nog meer informatie inzake het onderzoek te vinden.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This