Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mei 11, 2012 in Auteursrecht, Bibliotheek, Boeken, Innovatie, Internet, Mediawijsheid, Open Access, Technologie | 1 comment

Cory Doctorow: How To Destroy The Book (reprise)

Ruim twee jaar geleden stuitte ik op een lezing van Cory Doctorow die van tijd tot tijd nog stevig nagalmt: How To Destroy The Book. De site waar het oorspronkelijk te vinden was heeft het lijvige artikel niet meer online staan, maar struinend door m’n archief zag ik dat ik destijds al linkte naar een versie op Edwin’s Slidesharepagina. Bij deze dus nogmaals, geëmbed deze keer. Méér dan vereiste kost voor elke informatieprofessional. Twee jaar geleden introduceerde ik de lezing als hieronder en daar sta ik nog steeds volledig achter:

Ik heb zelden een vuriger pleidooi gelezen voor de juiste inzet van copyright en de nadelen van DRM dan in Cory Doctorow’s How To Destroy The Book. De bevlogenheid en liefde voor het boek, ook in digitale vorm, spat er werkelijk vanaf, zeker in tegenstelling tot de huidige DRM-systemen (je bezit geen ebook, maar je hebt het in licentie) en de voortdurende ACTA-farce. Laatstgenoemde ontwikkelingen worden door Doctorow tot op het bot ontleed en maken duidelijk dat het verschil met vrijheid van meningsuiting en onbeperkte toegang tot- en gebruik van informatie nauwelijks groter kan zijn.

1 Comment

  1. dank  voor het herplaatsen, het kostte me wel enige moeite het te downloaden maar het is gelukt. De eerste 3 pagina’s zien er erg boeiend uit. Doctorow’s naam rings a bell.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cory Doctorow: Libraries, Ebooks and Beyond | Rafelranden - [...] DRM. Kenners zullen in het verhaal letterlijke citaten horen terugkomen uit het geweldige artikel How To Destroy The Book…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This