Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mei 1, 2012 in Blogs, Innovatie, Muziek, Social Media | 0 comments

Spotify embedden in WordPress wint aan gemak

Spotify embedden in WordPress wint aan gemak

Zo’n drie weken geleden maakte Spotify het mogelijk muziek op een mooie manier te embedden in blogs en websites. De wijze waarop dat gedaan moest worden had echter wel wat voeten in aarde. Een bezoek aan deze pagina was vereist om de Spotify-url te plakken, waarop de gegenereerde embedcode weer gekopieerd en geplakt moest worden. Dat kon wel wat handiger en voor WordPress-blogs zijn er nu twee manieren waarop dat heel wat gemakkelijker kan.

De eerste heeft betrekking op de blogs die gebruikmaken van het gratis WordPress.com-domein en is as simple as can be. Het enige dat hoeft te gebeuren is het kopiëren van de http-link of de Spotify URI en deze te plakken in de WordPress-editor (in visuele modus en op een eigen regel). De link wordt vervolgens automatisch omgezet naar een embedded bestand.

De tweede manier heeft betrekking op custom WordPressdomeinen. Hiervoor is het eerst nodig een plugin te installeren die embeds op de hierboven beschreven manier mogelijk maakt, bijvoorbeeld Spotify Embed. Na het activeren van de plugin zijn er, in tegenstelling tot de WordPress.com-methode, meer opties beschikbaar. Zo kunnen met de volgende shortcodes aanpassingen aan het embedded bestand worden gedaan:

 

 

 

 

 

 

Spotifymuziek op een blog beschikbaar maken wordt dus weer wat gemakkelijker gemaakt, al blijft voor het beluisteren ervan een locale client vereist.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This