Pages Menu
Categories Menu

Posted by on apr 18, 2012 in Bibliotheek, Muziek, Radio, Technologie | 1 comment

De platencollectie van WFMU

Bij het maken van radio nemen we met Edge eigenlijk, zonder dat ooit uitgesproken te hebben, een voorbeeld aan de werkwijze van WFMU. Dit onafhankelijke radiostation uit New Jersey werkt volgens de freeform-methode, wat betekent dat de inhoud van het programma op geen enkele wijze is verbonden aan een format. Wanneer je vandaag dag de radio aanzet en met niets anders dan totaal doorgeslagen formats en ‘hits’ geconfronteerd wordt kan je je dat nauwelijks voorstellen, maar het kan écht. Onderstaande docu biedt een kijkje in de collectie van WFMU, bestaande uit zo’n 30.000 LP’s en eenzelfde hoeveelheid CD’s, waarbij vinyl het geprefereerde medium van de radiomakers is.

1 Comment

  1. Eigenlijk nemen we een voorbeeld aan radio stations uit de tachtiger jaren. Denk dan aan zenders zoals Radio 100 en hun voorgangers Rabotnik, DFM, WHS, of Rataplan. WFMU komt eigenlijk pas later, freeform is niet zozeer door hun ‘uitgevonden’, maar wel consistent overgenomen en uitgebreid. Maar als we nog verder terug gaan, zal Negativland te boek staan als een van de pioniers van het ‘genre’. Overigens is DFM nog steeds 24u te beluisteren via internet: dfm.nu

    Nu m’n mp3-tjes klaarzetten voor straks bij Edge2.0. I love mp3.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This