Pages Menu
Categories Menu

Posted by on apr 11, 2012 in Internet, Muziek, Social Media | 0 comments

Spotifymuziek embedden kan nu met Spotify Play Button

Integratie van Spotifycontent op websites of blogs gebeurde altijd via een ouderwetse link. Dat is echter verleden tijd, want vanaf vandaag is het mogelijk nummers, albums of afspeellijsten rechtstreeks te embedden met de Spotify Play Button. Het is daarbij wel noodzakelijk dat de Spotify-app op je computer opgestart is, maar als die eenmaal aanstaat kan je muziek ‘rechtstreeks’ vanaf een site of blog beluisteren.

De werkwijze is eenvoudig. Met een rechtermuisklik op de titel van song, album of afspeellijst opent een submenu, waarvan de zogenaamde Spotify URI gekopieerd moet worden. Op deze webpagina plak je dit regeltje code in het betreffende veld. waarna de embedcode gegenereerd wordt. Deze kan naar believen nog wat aangepast worden en vervolgens geplakt in een webpagina. Bij mij leidde dat tot het onderstaande resultaat:

Het heeft eventjes geduurd, maar wat mij betreft het wachten meer dan waard. En als nou straks zoeken ook mogelijk is via deze ingang wordt het helemaal een volwaardig verlengstuk van Spotify.

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Spotify embedden in Wordpress wint aan gemak - Muziek & de bibliotheek at Muziek & de bibliotheek - [...] drie weken geleden maakte Spotify het mogelijk muziek op een mooie manier te embedden in blogs en websites. De…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This