Pages Menu
Categories Menu

Posted by on apr 10, 2012 in Bibliotheek, Blogs, Innovatie, Internet, Open Access, OpenBibliotheken, Social Media | 1 comment

#verdiepdingen (31): Mashups

Het bijeenbrengen van uiteenlopende informatiestromen en het ordenen daarvan: eigenlijk is de (fysieke) bibliotheek zelf ook een mashup. Vragen over wat onze sector dus met dit principe kan is eigenlijk kijken naar de manier waarop je je werk doet.

Een principe als curated content, iets wat bibliotheken zich (terecht) toeëigenen, kan bijna nauwelijks zonder ook mashuptechnieken toe te passen. Storify laat daarbij zien dat het niet nodig is geheel afhankelijk te zijn van dure en complexe bibliotheeksystemen, maar dat je met dat gratis online instrument al een heel eind kan komen. Het toont tegelijkertijd aan dat het kunnen delen van informatie en bronnencollecties onontbeerlijk is om de inhoud van de mashups zelf een stap verder te brengen.

Mijn Storify gaat over de lancering van OpenBibliotheken, iets waarmee ik me de laatste (vrije) tijd veel bezighou.

1 Comment

  1. Van harte gefeliciteerd met het behalen van de eindstreep van de Verdiepdingen. Voor jou is het maar een kleinigheidje in je uitgebreide digitale leven.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This