Pages Menu
Categories Menu

Posted by on apr 4, 2012 in Auteursrecht, Internet, Muziek, Technologie | 1 comment

Muziekblogzoeker CaptainCrawl offline gedwongen

Muziekblogzoeker CaptainCrawl offline gedwongen

Wekelijks maakte ik gebruik van CaptainCrawl, een zoekmachine om je een weg te banen door het woud van muziekblogs. Voor ons radioprgramma was het dé online tool om snel toegang te krijgen tot bijzondere en obscure muziek. Mijn loftrompet stak ik er hier eerder over. Vanavond verraste Arthur mij tijdens onze radioshow echter met de nare mededeling dat de dienst offline is. Eerst geloofde ik hem niet, maar een bezoek aan de site liet niets aan de verbeelding over. CaptainCrawl is niet meer en wat mij betreft is dat een een feit dat alle perken te buiten gaat. Het offline dwingen van een zoekmachine die publieke blogs doorzoekt vind ik een stap die veel te ver gaat en waarmee een grens is overschreden. Wat is nu nog de reden om ook niet andere zoekdiensten te dreigen met claims? Of, ook heel realistisch in dit specifieke geval: wat is nog het bestaansrecht van een mooie dienst als Shuffler? Ik vind dit echt ernstig. Maar dat is de beste motivatie om OpenBibliotheken met nog meer energie tot een succes te maken. Gaan wij die nieuwe muziekblogcrawler realiseren?

1 Comment

  1. please, when you are anywhere out there on the net, send me a message, wehre i can find your site, enkistemple@gmail.com very thx!

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This