Pages Menu
Categories Menu

Posted by on apr 2, 2012 in Bibliotheek, Innovatie, Internet, SocialMediaCaster, Technologie | 0 comments

#verdiepdingen (29): mobiel internet

Zo’n vijf jaar geleden kocht ik mijn eerste smartphone, een iPhone 3, voorzien van een 3G-abonnement. Ik koos destijds voor Vodafone, omdat dat één van de weinge aanbieders was die geen datalimiet kende en ook de snelheid van het netwerk niet beperkte. Inmiddels is dit, voor zover ik weet, bij alle providers nu wel het geval. De enige conclusie die je hieraan kan verbinden is dat het gebruik van mobiel internet snel groeit en dat de netwerkaanbieders dit nauwelijks kunnen bijbenen.

Inmiddels heb ik de iPhone ingeruild voor een Samsung Galaxy S, voorzien van besturingssysteem Android. Ik was namelijk wel benieuwd naar een systeem dat open source is. Ik ben er al met al minder tevreden over dan Apple’s iOS, vooral omdat de softwareupdates onduidelijk en traag zijn. Ook het hiervoor verplichte programma Samsung Kies is allesbehalve een prettig gereedschap. Daar valt dus nog wel wat te winnen ten opzichte van Apple.

De apps die ik het meest gebruik zijn Nu.nl, een mailclient, Hootsuite (voor Twitter en Facebook), Spotify, de Google-app (met toegang tot onder andere Docs), Dropbox en SportsTracker (een app waarmee ik afgelegde fietsritten bijhoud). Een spelletjesspeler ben ik niet. Lezen op de telefoon doe ik ook nauwelijks. Als ik digitaal lees doe ik dat op de iPad of m’n laptop.

In de tweede fase van SocialMediaCaster (die momenteel loopt) hebben we ook de realisatie van een app opgenomen. Scan met je telefoon de barcode van een boek en de app doet wat de SMC-installatie momenteel ook doet: het ophalen van gerelateerde content uit social mediabronnen. In dat opzicht wordt het dus geen klassieke (als je daar al van kunt spreken) bezoek-de-catalogus-en-reserveer-toepassing.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This