Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mrt 28, 2012 in Bibliotheek, Internet, Mediawijsheid, Privacy, Social Media | 0 comments

Workshops online privacy: aanscherpen, aanscherpen, aanscherpen

Doordat we met regelmaat terugkeren naar ROC De Friese Poort voor onze workshops online privacy scherpen we de presentatie voortdurend aan. We merken dat dit de leerlingen en docenten van de school goed bevalt, maar zelf worden we ook steeds tevredener over het resultaat. Wat we nu bijvoorbeeld hebben ingebouwd is het regelmatig invoegen van een aantal stellingen en vragen (zeven in totaal) die van de leerlingen eist dat ze reflecteren op uiteenlopende privacy-issues. Voor hen maakt dat de best ingewikkelde wereld van privacyvraagstukken beter behapbaar en voor ons is de discussie beter te hanteren. Met andere woorden: eigenlijk wordt het steeds leuker, wat in schrille verhouding staat tot de toenemende problemen die met online privacy samenhangen. Er valt namelijk nog steeds een wereld te winnen. Wat dat betreft is het verheugend dat ons aanbod binnenkort provinciebreed uitgezet gaat worden.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This