Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mrt 19, 2012 in Muziek, Social Media | 0 comments

Videomixtape John Zorn & Naked City

Gisteren stuitte ik eigenlijk per ongeluk op een aantal interessante live-opnames van wat mij betreft één van de origineelste bands ooit: Naked City. Dit gezelschap onder leiding van saxofonist en componist John Zorn maakte gedurende een relatief korte periode (1988-1993) een aantal volstrekt unieke albums en bestreek daarbij zo ongeveer alles wat je je muzikaal kan voorstellen. Soundtracks, grindcore, cartoondeuntjes, eigentijds klassiek (bewerkingen van onder meer Olivier Messiaen en Charles Ives), (free)jazz, maar allemaal vertolkt als nieuwe stukken. Een aantal registraties van optredens heb ik samengebracht in onderstaande mixtape.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This