Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mrt 13, 2012 in Bibliotheek | 0 comments

Onbemande minibieb was quarantaineplek voor zieken

Onbemande minibieb was quarantaineplek voor zieken

Of Swanton Library ’s werelds kleinste bibliotheek is durf ik niet te zeggen, maar bijzonder is het zeker. Zo werd het, inmiddels neergehaalde, gebouwtje in eerste instantie gebruikt als pest house, een plek waar mensen met een overdraagbare ziekte als bijvoorbeeld tuberculose in quarantaine werden gehouden. Naar verluidt is het daarvoor slechts één keer ingezet, waarna het in 1904 tot enkele jaren geleden een onbemande bibliotheekfunctie kreeg. Bijzonder.

foto: shannonpatrick17, CC BY-NC-SA 2.0

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This