Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mrt 10, 2012 in Muziek | 0 comments

Screaming Headless Torsos – Vinnie

Het zal bij Dodorama in Rotterdam geweest zijn dat ik 1995 van Screaming Headless Torsos blind aanschafte. Ik weet eigenlijk niet meer precies waarom, maar waarschijnlijk omdat bassist van dienst Fima Ephron was, die ik kende uit Lost Tribe. Hun energieke en doordachte, maar uiterst toegankelijk jazzrock was geheel naar mijn smaak, dus aanschaffen van 1995 deed ik zonder aarzeling. En het was een voltreffer. De muziek van Screaming Headless Torsos is een geweldig energieke mix van funk, rock, instrumentale hoogstandjes en unieke vocalen. En de ritmesectie bestaande uit Jojo Mayer (drums), Daniel Sadownick (percussie) en eerdergenoemde Fima Ephron is één van de beste die ik ooit hoorde. Het zal daarom geen toeval zijn dat we met mijn toenmalige bandje Doenda van zowel SHT als Lost Tribe een nummer speelden: Vinnie en It’s Not What It Is. Onderstaande video’s van Vinnie, een absolute topsong, kwam ik zojuist tegen op Youtube.


Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This