Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mrt 9, 2012 in Muziek | 1 comment

Living Colour – Pinkpop 1993

Slechts eén keer toog ik naar Landgraaf en dat was omdat Living Colour daar speelde. Time’s Up (1990) was een bepalend album voor me: de ultieme mix van groove, riffs en melodie. Als meespeelplaat repeteerde ik er zo’n beetje elke dag m’n slagwerkskills mee. Daarmee werd Will Calhoun een absoluut voorbeeld van de drummer die ik ook wilde zijn: strak en onwijs groovend, zonder aan speelsheid en creativiteit in te boeten. Maar dat gold eigenlijk voor de hele band. Ik kwam ertoe beelden van dat concert op te zoeken, nadat ik het live-album Live From Electric Ladyland tegenkwam op Spotify, uit dezelfde vroege jaren 90. Ik moet ergens in de kluwen van de moshpit te vinden zijn. Wat een feest was dat. En wat weer een zegen van het web om dit materiaal op te kunnen duiken, want ik zag het niet eerder.

1 Comment

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This