Pages Menu
Categories Menu

Posted by on feb 22, 2012 in Bibliotheek, Internet, Privacy, Social Media | 1 comment

#verdiepdingen (26): Privacy en veiligheid

Op het internet gebruik ik, heel bewust, over het algemeen mijn eigen naam. Ik ben daardoor redelijk eenvoudig te vinden, al dien je wel na te gaan of ík het ben, want het web wemelt van de Jeroen de Boer’s. Het ingeven van m’n naam in Google leidt allereerst naar diensten die ik zelf beheer (blog, LinkedIn), maar de zesde treffer is een verhaal van Jan Klerk over een presentatie die ik enige tijd geleden gaf. Het is me eigenlijk nog nooit overkomen dat ik vervelende dingen ben tegengekomen wanneer ik zocht naar mezelf. Ik heb ook gekeken of andere zoekmachines (Bing en Yahoo) tot andere resultaten leidden, maar dat blijkt nauwelijks het geval.

Wat betreft privacy op sociale netwerken ben ik kritisch op de instellingen daarvan, maar aanpassen kan best lastig zijn. Hulpmiddelen die ik hierbij daarom van tijd tot tijd gebruik zijn Reclaim Privacy (Facebook) en My Permissions (uitgebreide range sociale netwerken). Dit zijn ontzettend handige instrumenten om snel inzicht te krijgen wie en wat toegang heeft tot je gegevens en hoe je dit kan aanpassen.

[portfolio_slideshow]

1 Comment

  1. Een goeie tip die Reclaim Privacy. Ik heb de scan meteen gedaan en ook alles handmatig nagelopen. Ik beperk mijn sociale media tot Facebook en eigenlijk voornamelijk om er mee te leren omgaan. Als je er geen ervaring mee opdoet kun je er ook niet over oordelen.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This