Pages Menu
Categories Menu

Posted by on feb 18, 2012 in Bibliotheek, Internet, Mediawijsheid, Social Media | 0 comments

Volksuniversiteit Friesland succesvol geopend in bieb Leeuwarden

Vandaag vond de officiële opening plaats van de Volksuniversiteit Friesland, een nieuwe dienst van Bibliotheken Midden-Fryslân. Bezoekers konden tijdens de startmanifestatie kennismaken met cursussen die onderdeel uitmaken van het aanbod. Vanaf dit voorjaar wordt er gestart met een select aantal daarvan, waarna in september een volledig cursusarsenaal beschikbaar is. Ikzelf zal voor de Volksuniversiteit de cursus Het gebruik van social media geven. Vandaag gaf ik, net als veel andere docenten, een inkijkje in wat de cursus zoal inhoudt. In mijn geval ging dat in de vorm van een Durf te vragen-sessie, waarbij ik antwoord probeerde te geven op alle mogelijke vragen inzake het onderwerp social media en alles wat daarmee samenhangt. Dat resulteerde in een drukke middag, waarbij onderwerpen als het opzetten van een blog, het downloaden van muziek & films, de functie van QR-codes en de mogelijkheden van Twitter en Facebook aan bod kwamen. Daarnaast was er veel interesse in de smartphone en iPad en wilde men de ins and outs weten van apps. Het was ontzettend leuk om te doen. Dat veel bezoekers vervolgens aangaven zich op te geven voor mijn cursus was wat dat betreft slechts een aardige bijkomstigheid (zij het niet geheel onbelangrijk natuurlijk).

[portfolio_slideshow]

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This