Pages Menu
Categories Menu

Posted by on feb 17, 2012 in Design, Innovatie, Radio, Social Media | 0 comments

NPR Music verrijkt radio met geweldige app

NPR Music verrijkt radio met geweldige app

Het onafhankelijke- en non-profit mediabedrijf NPR maakt radioprogramma’s die worden aangeboden aan meer dan 900 Amerikaanse zendgemachtigden. De focus van de uitzendingen ligt op nieuws en cultuur, waarbij wat de laatste betreft geen concessies worden gedaan aan de inhoud. Dat betekent dat NPR ook veel ruimte biedt aan genres en artiesten die op de commerciële radio weinig aan bod komen. Voor het onderdeel muziek, NPR Music, is kortgeleden een erg mooie iPad-app (gratis) uitgebracht, waarmee ik gisteren kennismaakte.

Binnen de app kunnen verschillende contentbronnen worden aangeboord: artikelen, radioprogramma’s en video’s. Deze zijn te bereiken door op genre te selecteren, een zoekopdracht in te voeren of door je gewoon te laten leiden tot door de meest recent toegevoegde items. Dankzij de mogelijkheid favorieten toe te voegen kan er ook een afspeellijst worden aangelegd om deze later te beluisteren. Het lijkt erop dat deze functionaliteit is voorbehouden aan audio-items, maar doorklikken op artikelen en video’s bewijst dat ook deze kunnen worden opgenomen. Zoals het een van oorsprong radiobedrijf betaamt is ook deze component nog ruimschoots aanwezig. Via de app kan een keur aan genre-gerelateerde stations streaming beluisterd worden.

Werkelijk waar erg mooi allemaal, inclusief het design en de gebruikersinteractie. Voor iedereen met een iPad en een liefde voor pure en echte muziek is dit eigenlijk een verplicht nummer.

Het startscherm van de app, met directe links naar contentsoort, genres en radiostations.

Selecteren van een onderdeel op de voorpagina leidt naar het item zelf, met mogelijkheden tot delen en opslaan in de favorieten.

Videocontent (waaronder liveconcerten, studiosessies en muziekvideo’s) kan naar believen fullscreen worden afgespeeld, waarbij de beelkwaliteit uitstekend is. 

Per genre kunnen radiostations worden geselecteerd en vanzelfsprekend beluisterd.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This