Pages Menu
Categories Menu

Posted by on feb 15, 2012 in Auteursrecht, Bibliotheek, Innovatie, Internet, Mediawijsheid, Social Media | 1 comment

Over de #verdiepdingen van de SBMF

Samen met collega Maartje van Sluis begeleid ik in Leeuwarden de verdiepdingen voor medewerkers van onze bibliotheek. Daarnaast zal ik ook als deelnemer meedoen aan het traject en een wekelijkse blogpost schrijven over de onderwerpen die aan bod komen. De thema’s waarbij ik inhoudelijk feedback zal geven aan collega’s zijn auteursrecht, privacy, mobiel internet en mashups. Bezoekers van mijn blog zullen niet verbaasd zijn waarom het die onderwerpen betreft. Mijn ervaring met web2.0 (dat wat in deze dingen extra verdiept wordt) wordt voor een groot deel getekend door voornoemde onderwerpen. Nu kan ik daar een hele lange uiteenzetting over geven, maar waar het op neer komt is dat het sociale web voor individuën, maar ook voor bibliotheken ongekende mogelijkheden biedt. Wanneer het bijvoorbeeld gaat om mijn eigen vakgebied het muziekbibliotheekwerk probeer ik daarin ook stappen te maken, bijvoorbeeld door de ontwikkeling van de Muziekdingen. Daarnaast ben ik betrokken bij de organisatie van de 23 Dingen Deel Dag die dit jaar voor de tweede keer georganiseerd gaat worden en verzorg ik workshops social media in onze bibliotheek, onder andere voor de Volksuniversiteit Friesland. Ik ben daarom erg benieuwd hoe collega’s hier (en dan bedoel ik inzet van sociale media in brede zin) tegenaan kijken. Laat de verdiepdingen dus maar beginnen.

1 Comment

  1. Leuk om samen met jou de Verdiepdingen te begeleiden. Ik heb alle vertrouwen in jouw kennis op het gebied van  nieuwe media en niet alleen op het gebied van de vier dingen die je gaat begeleiden.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This