Pages Menu
Categories Menu

Posted by on feb 2, 2012 in Blogs, Internet, Muziek, Social Media | 3 comments

Wolf Fifth: muziekblog volgens het boekje

Wolf Fifth: muziekblog volgens het boekje

Mijn eerste bezoek aan Wolf Fifth voelde als het struinen door de collectie van de muziekbibliotheek van de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens mijn studie was ik daar vaak te vinden achter één van de draaitafels om avantgarde-LP’s te beluisteren. Sterker nog: de opname van Ligeti’s celloconcert door Siegfried Palm (zie de hoes hierboven) gebruikte ik in een college vergelijkende muziekkritiek. Veel meer van die platen vond ik dus terug op Wolf Fifth, waarvan de blogger in kwestie stelt:

Collecting avantgarde music, especially vinyl releases from the time the music industry didn’t screw up the recordings too much, has been a satisfactory hobby for me the past 30 years. Now with the technical opportunity to archive this music in a digital form I like to share this rare quite unavailable material.
The time envelope whith in the records were issued is roughly 30 year around 1970, a truly very
rewarding year for the avantgarde- and experimental electro-acoustical music scene!

I am an ‘aficionado’ in the literally sense of the word, not a professional musicologist, so no analysis here.
I suppose anyone who found his/her way to this Blog and the offered music knows where to look for additional information.”

Al het materiaal (zo’n honderd releases) is nooit uitgebracht op cd of op een andere manier in de handel beschikbaar. Wanneer dat wel het geval is wordt het betreffende materiaal van de site verwijderd. Mijn harde schijf vult zich inmiddels gestaag met zeldzame muziek, met dank aan een blogger die zijn smaak en kennis met ons deelt. Mooi, dat internet.

3 Comments

 1. Dank je Jeroen voor je aardige woorden, het was precies mijn bedoeling een blog te maken waar je het gevoel hebt rond te mogen struinen in een bijzondere collectie en gezien de reacties is dat goed gelukt.
  mvg Luuk de Weert (curator Wolf Fifth)

 2. Hoi Luuk,

  Wat verrassend om te lezen dat je Nederlandstalig (Nederlander of Vlaming?) bent. Tja, die aardige woorden zijn meer dan terecht. Je blog vind ik geweldig!

  Mvg,

  Jeroen

 3. Inderdaad.

  En thans alweer dead and gone,

  zo niet met de stille trom,

  dan toch zeker met de Noorderzon.

  “Ich habe nichts als rauschen” (Rudolf Borchardt)

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This