Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jan 30, 2012 in Auteursrecht, Innovatie, Internet, Kunst & Cultuur, Muziek, Technologie | 0 comments

De contentindustrie? Daarmee gaat het hartstikke goed!

Je zou door alle berichtgeving rondom gewenste regelgeving als ACTA en SOPA, of een handelsverdrag als ACTA bijna gaan geloven dat de contentindustrie echt een probleem heeft. Mike Masnick toont echter aan dat het allesbehalve kommer en kwel is, maar dat er wel een nieuwe focus nodig is: richt de energie niet op het behoud van tradionele businessmodellen, maar op de vele nieuwe mogelijkheden (technologisch en financieel) die zich aandienen. En overheden die op het punt staan te besluiten welke weg ze inslaan (wel of geen strengere regelgeving inzake auteursrechten en piraterij) zouden zich moeten beroepen op feiten. In het rapport dat Masnick schreef (zie hieronder) komen die uitvoerig aan de orde en schetsen een rooskleurig beeld.

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. The Sky Is Rising 2: ook de Europese contentindustrie gaat het voor de wind | Rafelranden - [...] Een jaar geleden publiceerde Mike Masnick het rapport The Sky Is Rising. Nu heeft Masnick zijn onderzoek toegespitst op…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This