Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jan 29, 2012 in Auteursrecht, Blogs, Innovatie, Internet | 0 comments

Muziekblogs tonen veerkracht

Op Free Music Archive las ik een mooi artikel over de vitaliteit van muziekblogs en de liefhebbers die ze bijhouden. Eén en ander werd ingegeven door het offline halen van Megaupload. Een quote uit het stuk:

The best music blogs aren’t pirates. They are libraries, sound archivists and music preservationists sharing recordings that would not otherwise be available.”

In het bijzonder wordt ingegaan op het door fans zeer goed gewaardeerde Mutant Sounds dat veel (maar niet exclusief) van de servers van Megaupload gebruiktmaakte. Pijnlijk is echter dat Mutant Sounds geheel legale muziek aanbood. Enerzijds wordt getreurd dat dit materiaal ineens allemaal verdwenen is. Anderzijds maakt de essentie van digitale muziek, de kopieerbaarheid, het mogelijk dat de muziek weer boven water komt, beschikbaar gesteld door de mensen die het downloadden. De verwachting is dat binnen enkele weken kan worden begonnen met het hernieuwd aanbieden ervan.

De hostingservice in kwestie is Righthaven (nee, niet de patenttroll, maar een Zwitsers bedrijf). Boinboing heeft een aardig artikel over deze nieuwe ster aan het filelockerfirmament. Meer over de achtergronden van dit bedrijf is hier te lezen. Mooi om te zien dat men zich niet laat kisten door de agressieve tactieken van de contentindustrie en zoekt naar een alternatief.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This