Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jan 16, 2012 in Internet, Social Media, Technologie | 2 comments

Youtubefilmpjes downloaden met Get Tube

Youtubefilmpjes downloaden met Get Tube

Omdat het embedden van Youtube- of Vimeofilmpjes zo ontzettend eenvoudig is komt het nog maar weinig voor dat het materiaal echt gedownload moet worden, bijvoorbeeld omdat een bewerking gewenst is. Vanmorgen was het echter weer eens nodig, omdat ik graag wat fragmenten wilde knippen uit de uitzending van Tros Radar over privacy op sociale netwerken. Deze wil ik gebruiken in onze workshop online privacy voor het VMBO. Online dienst Zamzar werkte daarbij niet, omdat het bestand voor een gratis account te groot was. De app Get Tube voor de Mac beantwoordde echter wel aan mijn verwachting. Downloaden werkt erg prettig, want gebeurt vanuit de reguliere Youtube-interface en het omzetten naar .mp4-formaat gaat automatisch. Geen gedoe met niet-bewerkbare flashbestanden dus. Een aanrader wat mij betreft.

Een screenshot van de app in werking:

2 Comments

  1. ik gebruik voornamelijk savevideo.me een online dienst die verschillende formaten en grootes van de filmpjes aanbied. Ideaal voor bewerking. 🙂

    • Hé Kees, bedankt voor de tip!

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This