Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jan 13, 2012 in Auteursrecht, Internet, Muziek, Social Media, Technologie | 0 comments

Van Halen’s nieuwste dan maar illegaal op Grooveshark

Van Halen’s nieuwste dan maar illegaal op Grooveshark

Artiesten die streaming services de rug toekeren hebben de toorn gewekt van muziekindustriewatcher Bob Lefsetz. In een scherpe blog uit hij zijn ongenoegen:

You’re so damn stupid. Finally, someone gets ahead of the public, which we’ve been waiting for for a decade, and you want to pull them back into the past. If your bank was robbed in the old west you’d have gotten a giant megaphone and yelled for them to bring the cash back, instead of doing what they do in every western, form a posse AND CUT THEM OFF AT THE PASS!

That’s what Spotify does.

And it’s not only Spotify, that’s the winning service so far, but pick MOG or Rdio or Rhapsody, I don’t care. They’re the future.”

De band in kwestie die Lefsetz in de gordijnen kreeg was Van Halen. De nieuwe single van de band, Tattoo, werd door hen van de Amerikaanse versie van Spotify verwijderd. Jammer, want het is in trek, want voor het eerst sinds lange tijd met de oorspronkelijke voorman David Lee Roth. In Nederland is het nummer wel beschikbaar, maar ook te vinden op Grooveshark.

In ander nieuws rondom deze streaming service ging het vandaag om de lancering van een HTML5-versie (beta) daarvan. De dienst, die onder vuur ligt van alle grote platenmaatschappijen, omdat het geen afspraken gemaakt zou hebben, komt daarbij als webversie beschikbaar voor Apple’s iOS- en alle andere apparaten met een moderne webbrowser. En dan kan de hele mobiele wereld het nummer beluisteren en delen, maar verdient Van Halen geen cent. Hieronder een screenshot van Grooveshark HTML5 op mijn iPad, waarmee ik naar Tattoo luisterde. Dat moet ze toch aan het denken zetten?

En voor Tim Kuik en consorten: zo gaat dat dus. Het niet op legale wijze beschikbaar zijn van materiaal leidt tot een zoektocht naar een alternatief. En een gebrek daaraan weerhoudt bands als Van Halen er toch niet van hun content offline te halen. Omdat het niet genoeg oplevert.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This