Pages Menu
Categories Menu

Posted by on dec 14, 2011 in Design, Innovatie, Muziek, Social Media | 0 comments

Muziek ontdekken met Last.fm Discover

Muziek ontdekken met Last.fm Discover

Vandaag lanceerde Last.fm de web-app Discover, waarmee de dienst een waardevolle visuele aanvulling heeft gekregen. Op basis van je luistergeschiedenis (scrobbling) worden aanbevelingen gegeven, waarbij vooral wordt gefocused op nieuwe artiesten.

Uitgangspunt vormen de genres die gekoppeld zijn aan je profiel, maar er kan ook gezocht worden op artiesten (die vanzelfsprekend weer vallen binnen één of meerdere genres). Beluisterde tracks kunnen middels drag and drop worden toegevoegd aan een mixtape. Die bestaat helaas maar uit maximaal vijf nummers, maar dat lijkt me een tijdelijk iets. De mixtape kan vervolgens worden gedeeld via verschillende sociale media.

Voor een eerste versie van de app werkt hij heel behoorlijk. Ik had alleen af en toe het gevoel dat alles niet helemaal soepel liep. Die kinderziekte zal ongetwijfeld snel verholpen worden, waarna ik hoop dat Discover ook als Spotify-app beschikbaar wordt gesteld.

Meer achtergronden op de app onder meer bij Evolver.

De openingspagina van Last.fm Discover met op de voorgrond de meest beluisterde genres volgens mijn scrobble-data:

Klikkend op het genre jazz kan er een afspeelmodus worden opgestart:

Binnen het genre wordt muziekaanbod verzameld dat afgespeeld kan worden:

Tracks kunnen worden opgenomen in een zogenaamde mixtape die beluisterd kan worden door anderen: 

Bijvoorbeeld door hen er via Twitter op te attenderen:

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This