Pages Menu
Categories Menu

Posted by on nov 18, 2011 in Bibliotheek, Design, Innovatie, Open Source, Technologie | 0 comments

Library Lab: print je eigen bibliotheekinterieur

Ik opende gisteren mijn presentatie bij het NVB Congres met de stelling dat de fysieke bibliotheek de context van digitale informatie vormt. Bij thuiskomst maakte ik kennis met het project Library Lab dat van exact dezelfde aanname uitgaat:

The Digital Library needs a physical footprint for the input and output of digital information”,

maar dat op een geweldig mooie en inventieve manier in de praktijk brengt: print gewoon je eigen bibliotheekinterieur uit! De ontwerpen worden open source beschikbaar gesteld en kunnen worden uitgeprint in bijvoorbeeld een FabLab. Partners in het project zijn Wikimedia District of Columbia, District of Columbia Public Library, Noll & Tam Architects and Planners, Matthew Williams Design en bibliothecaris Nate Hill.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This