Pages Menu
Categories Menu

Posted by on nov 12, 2011 in Blogs, Muziek, Social Media, Technologie | 0 comments

Shuffler.fm: content curation door bloggers

Shuffler.fm: content curation door bloggers

Shuffler maakt het gebruikers mogelijk door muziekblogs te struinen, slechts geleid door een bepaald genre. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de fingerprinting-api van The Echo Nest. Vervolgens worden acts gecategoriseerd met behulp van artiestinfo van Last.fm. Dit resulteert in een fijnmazig genreaanbod en daarbij behorende muziek. De Amsterdamse startup heeft van de week een iPad-app (gratis) uitgebracht die nog meer dan de webversie volledig recht doet aan de eigenschapen van de dienst. De eigenschappen van de app, waarbij je vliegensvlug door de aangeboden muziek struint, zijn een genot om mee te werken.

Dit doet enigszins denken aan een dienst als Flipboard, maar die overeenkomst is vooral visueel van aard. In tegenstelling tot de gepersonaliseerde content van Flipboard wordt de aangeboden muziek in Shuffler namelijk niet gegenereerd door bijvoorbeeld je luistergeschiedenis of opgegeven smaakkenmerken. Aan de basis van de content staan muziekblogs en daarmee de bloggers die ze maken. Dit aspect van Shuffler maakt het mogelijk niet alleen muziek te beluisteren die geëxtraheerd wordt uit blogposts, maar ook de posts zelf te bekijken.

Naast het kennismaken met nieuwe muziek kom je zo ook in aanraking met blogs. Omdat deze worden bijgehouden door liefhebbers en experts is het aangeboden materiaal al door het smaak- en kennisfilter van de redactie gegaan. En omdat blogs over het algemeen gaan om het geven van extra informatie en verdieping kom je ook op speelse manier in aanraking met uiteenlopende muziekbronnen. Curated content in de meest pure vorm dus.

Wat ik nog mis aan Shuffler is het doorlinken naar muziekservices als iTunes, Spotify, Soundcloud of anderen. Blogs bieden over het algemeen namelijk tracks in plaats van albums aan. Nu kan een zoekopdracht binnen voornoemde diensten ook leiden tot resultaat, maar gemak dient de mens, niet?

Lees ook:
Audio Magazine Shuffler.fm Gets Big Update, Gives Us Sneak Peek at iPad App | TechCrunch
Shuffler.fm Launches an Awesome Music Discovery iPad App Fueled By Blogs | ReadWriteWeb

De startpagina van de Shuffler-app:

Gevonden muziek na het openen van een gekozen genre:

Het omhoogschuiven van de bovenstaande muziekpagina leidt naar de oorspronkelijke blogpost:

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This