Pages Menu
Categories Menu

Posted by on okt 31, 2011 in Bibliotheek, Muziek | 1 comment

Zoektocht naar You Are So Beautiful

Zoektocht naar You Are So Beautiful

Een relaas van de werkvloer. Enkele weken geleden ging de telefoon. Een mevrouw, geen lid van de bibliotheek, informeerde naar You Are So Beautiful. Zoals bijna iedereen ging ik er automatisch vanuit dat het nummer van de hand van Joe Cocker was. Niet dus. Beach Boys Billy Preston, Bruce Fisher en Dennis Wilson schreven het nummer, namen het nooit officieel op, maar vertolkten het tijdens toegiften bij concerten. Leuk, weer wat geleerd.

Mevrouw vond het ook interessant, want had ook de Cocker-assumptie, maar haar vraag betrof een andere uitvoering dan de zijne. Ze had het eens gehoord in een televisieprogramma, waarvan ze vergeten was wie, wat en waar. Welke informatie ze wel had? “Het was een man en het klonk allesbehalve rauw.” Die informatie leidde me naar een Wikipedia-pagina over het nummer, met daarop redelijk wat informatie. Alles wat ik van daaruit aan mevrouw kon overbrengen viel in goede aarde, maar een oplossing voor haar vraag was het niet. Ze besloot dat ik haar behulpzaam was geweest en dat ze zelf verder zou zoeken. Mocht ze nergens op uitkomen dan zou ze weer contact opnemen.

Vorige week donderdag ging de telefoon. Het was dezelfde mevrouw met de vraag of ze mocht langskomen. Maar natuurlijk. Inmiddels hadden we wat cd’s uit onze eigen collectie verzameld met daarop vertolkingen van You Are So Beautiful, want ze wilde toch graag luisteren of ze iets herkende. De enige niet-rauwe mannenversies in onze collectie betroffen uitvoeringen van Zucchero en Westlife. Vooral de eerste vond ze erg mooi, maar het was niet degene waarnaar ze op zoek was. Wederom kregen collega Rick en ik veel positieve feedback, ondanks dat we haar, voor ons gevoel, niet konden helpen. Computerloos als ze is was ze echter al dolblij met een uitdraai van albums waarop het nummer stond.

Ze vertrok, wederom met de belofte terug te komen wanneer ze ons weer nodig had. Ik hoop dat we tegen die tijd Spotify in onze muziekbieb hebben, want onderstaande lijst is slechts een topje van de aanwezige uitvoeringen-berg. En dat stemt me tegelijkertijd gelukkig en tevreden. Genoeg aanbod, maar nog niet bij ons.

1 Comment

  1. Ja Jeroen, van zijn enorme oeuvre schreef Joe Cocker maar heeeeel weinig zelf.
    http://is.gd/NfIhgk
    Leuk, zo’n dankbare bibliotheekbezoekster!

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This