Pages Menu
Categories Menu

Posted by on okt 25, 2011 in Bibliotheek, Innovatie, Internet, Muziek | 2 comments

En ook auto troeft streaming muziekbieb af?

En ook auto troeft streaming muziekbieb af?

Zo’n half jaar geleden schoof ik aan bij het Innovatielab Deventer en droeg twee projectvoorstellen aan: streaming muziek in de openbare bibliotheek en een widget die bladmuziek uit het publieke domein ontsluit. De laatste krijgt nu z’n beslag, maar de eerste heeft zich grotendeels aan mijn blikveld onttrokken. Dat is opmerkelijk, want we waren al een heel eind en konden rekenen op veel positieve bijval van collega’s. Nu het proces zich echter heeft verplaatst naar hogere echelons (want zo gaat dat dan) lijkt het stil.

Voorgaande korte beschouwing werd ingegeven door een bericht op Hypebot dat verwees naar een studie over de opmars van streaming audio in de auto. Aldus één van de onderzoekers:

Smart devices streaming music could end up being the largest threat to CDs and broadcast radio since the dawn of digital music.”

Uit het Amerikaanse onderzoek komt onder andere naar voren dat het aandeel van de cd als geluidsbron weliswaar nog groot is (53%), maar dalende (minus 4%). Devices als iPod Touch en smartphones komen eraan (29%, plus 9%), met in hun kielzog natuurlijk streaming muziekapps als Spotify en Grooveshark. Ik ben helemaal voor samenwerking met interne en externe partners, maar een combi met de automobielindustrie lijkt me iets te ver gezocht. Of is het ernstiger en heeft het getalm, ook nu providers streaming muziek in hun aanbod opnemen, al gezorgd voor een hopeloze achterstand?

2 Comments

  1. Peugeot maakte tijdens de zomer reclame voor het downloaden van muziek van Universal. Dus zo ver gezocht is het niet.
    Veel mensen luisteren naar muziek (al dan niet via usb, cd en radio) in de auto. Ik neem nu ook weer een nieuwe cd mee om te luisteren tijdens de ritten van Groningen naar Friesland en terug.

    Ik zou het wel weten dan: Doe mij maar streaming muziek in de auto.

    Aan de andere kant, zijn cd’s ook nog erg leuk. 🙂

    • Ik vind het ook niet vergezocht hoor. Integendeel: ik waardeer de slagkracht waarmee men de mogelijkheden benut. Eigenlijk ben ik daar jaloers op..

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This