Pages Menu
Categories Menu

Posted by on okt 12, 2011 in Bibliotheek, Mediawijsheid, Privacy, Social Media | 0 comments

Workshop privacy is elke keer weer een uitdaging

We zijn zo langzamerhand een vaste klant tijdens de projectweken van ROC Friese Poort. Vandaag namen ruim 50 leerlingen in twee sessies deel aan onze workshop Privacy op het internet. Aan bod kwamen onder meer de immer veranderende privacyinstellingen van Facebook, de kwestie DigiNotar, het Elektronisch Patiëntendossier, de OV-Chipkaart en dit filmpje over al dan niet voorbarige Facebookberichten.
Wat het geven van de workshops extra bijzonder maakt is de doelgroep, een uiterst gemêleerd gezelschap uit allerlei verschillende opleidingen en met dito niveau’s. Zo kan het gebeuren dat we het ineens hebben over het hackverleden van een scholier, terwijl iemand anders uit dezelfde groep onbekend is met de aanpasbaarheid van Facebookinstellingen. Of zien bepaalde leerlingen als voordeel van de OV-Chipkaart dat je gevonden kan worden mocht je zoek raken, terwijl een ander grote vraagtekens stelt bij de beveiliging van het Patiëntendossier.
Heel uiteenlopende invalshoeken dus, maar daardoor ook erg verrassend en elke keer weer een uitdaging om ons verhaal over het voetlicht te brengen: het creëren van een kritischer houding ten opzichte van privacy en het digitale domein.

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Een biertje dat je privacy beschermt at Muziek & de bibliotheek - [...] Teletransporter, tevens bestemd voor een bierfabrikant. Ik ben benieuwd hoe de doelgroep van onze privacyworkshops op deze vindingen [...]

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This