Pages Menu
Categories Menu

Posted by on sep 26, 2011 in Blogs, Innovatie, Internet, Muziek, Social Media | 4 comments

Muzine: muziekmagazine nieuwe stijl

Muzine: muziekmagazine nieuwe stijl

Een muziekmagazine waarvan de inhoud aangepast kan worden aan eigen wens en smaak. Het bestaat en is getiteld Muzine. En het is geen papieren uitgave, maar een iPad-app. De basisuitgave van Muzine (zie de eerste afbeelding hieronder) bevat ongepersonaliseerd muzieknieuws, geaggregeerd uit verschillende bronnen. De gebruiker kan onder het tabje Artists echter zelf artiesten toevoegen, onder andere door de playlists op de iPad te scannen. Daarnaast is het mogelijk via een zoekfunctie uit een database met twee miljoen acts favoriete of interessante namen toe te voegen. De app zoekt vervolgens continue op het web naar verwante artikelen en blogs.
Alhoewel de nieuwsfunctie het hoofdbestandeel van Muzine vormt zijn ook de artiestpagina’s de moeite waard. Evenals een app als Discovr Music (die dezelfde databronnen gebruikt, waaronder die van The Echo Nest) bevatten deze een uitgebreide bio, foto’s filmpjes en (in de toekomst) muziek. Het laatste betekent echter niet dat Muzine geen muziek kan afspelen. Er is namelijk de optie een player aan te zetten die muziek speelt van artiesten die in de nieuwsartikelen een rol van betekenis spelen. Mooie app die de prijs van € 0.79 dubbel en dwars waard is.

De basiskrant, zoals getoond na het openen van de app:

Onder de tab Artists voegde ik zelf persoonlijke favoriet Allan Holdsworth toe. Hieronder de bio-basispagina. Aan de linkerkant artiestinput van de iPod, waarvan per act is aan te geven of deze aan Muzine toegevoegd moet worden:

De pagina van Opeth, met daaraan gerelateerde nieuwsitems:

De uiteindelijke gepersonaliseerde krant met alleen nieuwsitems van artiesten die mij interesseren:

bron: Evolver

4 Comments

  1. Zou leuk zij als die app ook voor Android beschikbaar kwam!

  2. Ik heb de app gedownload op de dag dat Harry Muskee uit de tijd raakte. Dat nieuws is nog steeds niet doorgekomen in Muzine 🙁

  3. @Johan opmerkelijk. Is er dan niets over verschenen in buitenlandse media?

  4. kutsitee!

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This