Pages Menu
Categories Menu

Posted by on sep 16, 2011 in Internet, Social Media | 0 comments

Content curator spelen met Scoop.it

Content curator spelen met Scoop.it

Gisteren kreeg ik de inloggegevens voor een beta-account bij Scoop.it gemaild. Dat had ik een week daarvoor aangevraagd, omdat het platform me aansprak. Evenals andere mooie sites als Projeqt en Storify, die ik van tijd tot tijd gebruik, maakt Scoop.it het namelijk mogelijk eenvoudig geselecteerde content te verzamelen en te ontsluiten. Op basis van een aan onderwerp verwante tags worden uiteenlopende bronnen doorzocht en overzichtelijk weergegeven. Daarnaast is het mogelijk bijvoorbeeld geselecteerde RSS-feeds (uit eigen lezer) aan de contentstroom toe te voegen. De bookmarklet maakt het tenslotte eenvoudig verwante onderwerpen die je al surfend tegenkomt aan een topic toe te voegen. Curated content to the max kan je wel zeggen. Omdat m’n kop boordevol zat met het absurde besluit van de Europese ministerraad de termijn van de naburige rechten met 20 jaar te verlengen leek me dat een aardig onderwerpom mee te beginnen. Dat er andere aandachtsgebieden zullen volgen weet ik nu al zeker.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This