Pages Menu
Categories Menu

Posted by on sep 15, 2011 in Bibliotheek, Innovatie, Kunst & Cultuur | 1 comment

BiebGasten

BiebGasten

Goed voorbeeld doet volgen. Dat is de reden waarom ik voor de opening van het Leeuwarder culturele seizoen voorstelde de bibliotheek BiebGasten te laten verzorgen: naar voorbeeld van Zomergasten het interviewen van interessante personen, die elk filmpjes ter ondersteuning en/of uitgangspunt selecteren. Aangezien het thema van !Uit 2011, zo is de seizoensopening genaamd, duurzaamheid was, nodigden we drie gasten uit die iets hebben met het onderwerp:

Daniël Levy:
Veel mensen zullen hem kennen als D.A.A.N. (De Altijd Aparte Nederlander), maar hij is ook eigenaar van Speelkracht, een projectinrichtingsbureau dat zich inzet en bijdraagt aan verbetering van het leefklimaat.

Irma Abelskamp:
Is directeur van de Leerschool Permacultuur. Hier leer je wat de natuur te bieden heeft en wordt het bewustzijn over duurzaamheid verhoogd en begrip gekweekt voor de natuurlijke wetten die gelden voor alle denkbare systemen.

Roos Geerinck:
Is betrokken bij het Millenniumnetwerk Fryslân. Deze stichting geeft invulling aan de wens van inwoners/organisaties uit Fryslân in 2015 een einde te maken aan een aantal grote problemen van deze tijd, zoals extreme honger, kinderziektes en ongelijkheid van onderwijs.

Het materiaal dat zij selecteerden werd geplaatst op een kanaal van Youtubegasten. Dit werd ook gebruikt als afspeellijst tijdens de interviews. Technische ondersteuning en vormgeving van het geheel werd wederom geweldig ondersteund door, inmiddels projectmedewerkers (Trailhead) bij de bieb af, Isaak (tevens verantwoordelijk voor de foto’s, Sinne en Kuno. We zijn voornemens BiebGasten in de wintermaanden ook in de bibliotheek te organiseren. Daarover ongetwijfeld later meer.

1 Comment

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This