Pages Menu
Categories Menu

Posted by on sep 10, 2011 in Innovatie, Internet, Muziek, Technologie | 0 comments

Muziek ontdekken met Groovebug

Muziek ontdekken met Groovebug

De stroom aan mooie muziekapps lijkt eindeloos. Zo maakte ik gisteren kennis met Groovebug, een app voor de iPad. Evenals bijvoorbeeld Discovr Music geeft Groovebug luistersuggesties. Het aardige is echter dat hierin ook de muziek wordt meegenomen die fysiek op de iPad aanwezig is. Dat maakt dat Groovebug als verrijkte mediaspeler gebruikt kan worden. Tijdens het luisteren kan je bijvoorbeeld aan de artiest/album verwante blogs of recensies lezen, of gelijk doorschakelen naar Youtubemateriaal.

Het grote nadeel aan de app is echter dat er geen integratie met een streaming muziekdienst is. Muziek van met de zoekfunctie gevonden acts is alleen beschikbaar als 30-seconden voorbeluistertrack. Dit moet gebruikers aanzetten tot aanschaffen van nummers/albums in de iTunes Music Store. Vanzelfsprekend heb ik daarop niets tegen, maar wat zou het mooi zijn als een app als Groovebug Spotify-integratie zou hebben. In principe staat het de ontwikkelaars niets in de weg dit voor elkaar te krijgen, omdat Spotify onlangs haar api openstelde. Kom dus maar op Groovefy, of hoe je het ook maar noemen wil. Groovebug smaakt namelijk naar meer.


Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This