Pages Menu
Categories Menu

Posted by on sep 1, 2011 in Bibliotheek, Innovatie, Internet, Social Media | 2 comments

Laat Discovr Bieb met Spotify maar komen

Laat Discovr Bieb met Spotify maar komen

Op de website van Bibliotheekblad werd vorige week een artikel van mijn hand geplaatst waarin ik de loftrompet blaas over de mogelijkheden van The Echo Nest. De enige kanttekening in dat stuk betreft de, vanwege geografische restricties, beperkte luistermogelijkheden, omdat er gebruik wordt gemaakt van Amerikaanse of Britse streamingdiensten.

Ik werd gisteren daarom erg blij van het bericht dat Spotify een api heeft opengesteld voor ontwikkelaars van Apple’s mobiele besturingssysteem iOS (iPod, iPhone en iPad). Dit betekent dat appontwikkelaars voor dat platform gebruik kunnen maken van de content van Spotify. De enige beperking is dat eindgebruikers een Spotify-premiumabonnement hebben. Tevens mogen de apps slechts een noncommercieel doel hebben. Wat dit laatste inhoudt is me niet helemaal duidelijk, maar heeft waarschijnlijk te maken met de aankoop van tracks binnen de app of het al dan niet gratis aanbieden van de app zelf.

Hoe het ook zij: ‘noncommercieel doel’ sluit natuurlijk erg goed aan bij de uitgangspunten van bibliotheekwerk en maakt lopende ontwikkelingen extra interessant. En als de api straks ook opengesteld wordt voor andere besturingssystemen (en dat gaat ongetwijfeld gebeuren) wordt het helemaal leuk. Naast Discovr Music en Discovr Apps ook Discovr Bieb?

2 Comments

  1. Mooi artikel voor Bibliotheekblad, Jeroen!

    • Dank je wel Johan!

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This