Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jul 30, 2011 in Bibliotheek, Innovatie, Muziek, Social Media, SocialMediaCaster, Technologie | 5 comments

SocialMediaCaster in beeld

Hij functioneert nu een aantal dagen in onze bibliotheek, de SocialMediaCaster. Gistermiddag besloot ik het gebruik maar eens vast te leggen om er een kort filmpje van te maken. Hieronder het resultaat. De huidige toepassing is echter nog maar een eerste stap. Eerder op de dag filosofeerde ik samen met Johan Stapel (Bibliotheek.nl), Bertus Douwes (Bibliotheekservice Fryslân) en Hans Algra (hoofd Innovatie Bibliotheek Leeuwarden) over de mogelijkheden van de ontwikkelde software. Koppeling met de Nationale Bibliotheekcatalogus wordt in ieder geval één van de peilers en dan zijn de mogelijkheden van inzet in andere bibliotheken eindeloos. En Leeuwarden als één van de innovatielabs voor bibliotheken? Het zou er zomaar van kunnen komen, maar nu eerst even vakantie.

5 Comments

 1. Hi Jeroen,

  wat een toffe toepassing! Had erover gelezen, maar momenteel ben ik nogal visueel aangelegd ;), dus filmpje zegt zoveel meer.

  Niet alleen in de bibliotheek zelf leuk, maar ik zie zoiets ook als een jofel speleding op de iPad (in een biebapp?). Iets wat heel erg uitnodigt om muziek te beluisteren en delen. Hopelijk ook lenen. Tof!

  Johan vroeg me vrijdag via Twitter of dit lijkt op de biepbeep (http://ccct.uva.nl/content/interactive-touch-screen-library-almere-supported-ccct) die we in Almere hebben staan. Enige overeenkomsten die ik zie zijn touch en interactiviteit.
  Onze biebbeep richt zich meer op aanwinsten algemeen, twitter, youtube en nieuws.

  Vanaf het begin wilden wij ook een recommender functie erop (scan uw pas of een medium (niet Jomanda) en zie meer leuks) . Maar dat struikelt telkens over de nog niet zo compatibele database van Bicat (nog niet Wise in Almere).

  Zeker is dat je met de socialmediacaster iets is waarmee je scoort als bibliotheek.

  Fijne vakantie!

  Peter

 2. De interface vind ik interessant en mooi ! Is het thuis op tablets beschikbaar stellen ook iets wat komt / wordt overwogen. Bijvoorbeeld een QR code / barcode van het uitleenartikel fotograferen en je !

  • We hebben het uitgebreid over apps en QR- codes gehad 😉

 3. Wat een mooie eenvoudig uitziende toepassing is dit. En petje af voor je ondernemende geest!

  • Dank je wel Jantien! 🙂

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This