Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mei 4, 2011 in Innovatie, Social Media, Technologie | 0 comments

Publiek ingezet voor ontsluiting historische menu’s NYPL

Publiek ingezet voor ontsluiting historische menu’s NYPL

Crowdsourcing in optima forma: een onderdeel van de Rare Books Division van de New York Public Library, de restaurantmenu’s, worden door de gebruikers getranscribeerd. Hiermee wordt beter voldaan aan een specifieke onderzoeksbehoefte:

Researchers who use the collection — be they historians, chefs, nutritional scientists, or novelists looking for a juicy period detail — often have very specific questions they’re trying to answer. Where were oysters served in 19th century New York and how did their varieties and cost change over time? When did apple pie first appear on the Library’s menus? What about pizza? What was the price of a cup of coffee in 1907? To find out these sorts of things more easily, we need to extract all the delicious data frozen as pixels inside these digital menu photos. The best way to do this is transcription.

Hoe het werkt: deelnemers aan het project krijgen een gedigitaliseerd exemplaar toegestuurd met de vraag alle afgebeelde teksten over te nemen. Hierdoor ontstaat een volledig doorzoekbare database, waarbij bijvoorbeeld gezocht kan worden op gerecht, prijs, naam en datum. In eerste instantie worden er 10.000 exemplaren (een kwart van de collectie) onder handen genomen. Een mooi voorbeeld voor de Digitale Etalages wellicht?

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This