Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mrt 16, 2011 in Auteursrecht, Bibliotheek | 2 comments

Getty Images stuurt onterecht gepeperde rekening

Getty Images stuurt onterecht gepeperde rekening

Dat zou toch een ontzettende flater geweest zijn: het in het kader van de Week van de Mediawijsheid ongeoorloofd gebruiken van een auteursrechterlijk beschermde afbeelding. Onderstaande brief van Getty Images wil ons dat echter wel doen geloven. En of we dus binnen 21 dagen € 1.119,25 willen overmaken. Mocht Getty het bij het verkeerde eind heeft dienen wij dat aan te tonen met een geldige licentie.
Inmiddels blijkt dat het comunicatiebureau dat verantwoordelijk was voor het publiciteitsmateriaal wel degelijk een geldige licentie afsloot. Dat roept natuurlijk wel de vraag op hoeveel personen en/of instellingen toch maar betalen, al was het alleen maar vanwege de stelligheid waarmee beweerd wordt dat er sprake is van onrechtmatig gebruik en overtreding van de auteurswet. Ik begreep dat mijn bibliotheek niet de enige is die deze brief gekregen heeft en dat geeft deze zaak wel een raar smaakje.

2 Comments

 1. Beste Jeroen
  We hebben exact dezelfde brief ontvangen met naar ons toe aangepaste gegevens. en details.

  Wat hebben jullie gedaan?
  Groet
  Arnold

  • Dag Arnold,

   Volgens mij is het bij ons met een sisser afgelopen, want te wijten aan een derde partij, maar dat ga ik even voor je na. Ik kom er zsm op terug.

   Mvg,

   Jeroen

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This