Pages Menu
Categories Menu

Posted by on feb 23, 2011 in Blogs, Internet, Muziek, Social Media | 0 comments

Jim Henson tript door Niemand’s hoofd

Eén van de meest opmerkelijke stukken op het geweldige Raymond Scott-album Manhattan Research, Inc (Spotifylink) is Limbo: The Organized Mind. In dit meesterstukje neemt Jim Henson de luisteraar mee op een tocht door het brein van Nobody. De geluiden die hiermee gepaard gaan waren voor rekening van componist en uitvinder Raymond Scott. Hieronder de animatie die Henson maakte.

“Limbo: The Organized Mind” was a stock (but very surreal) bit Henson used to perform on variety shows in `60s and `70s. This clip is from an appearance on the Tonight Show in 1974 and features a disembodied floating face (called “Nobody”) taking a surrealist trip through his own mind.”

bron

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This