Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jan 29, 2011 in Internet, Open Source, Open Standaarden, Social Media | 0 comments

Bladmuziekhack: MuseScore meets Soundcloud

Bladmuziekhack: MuseScore meets Soundcloud

Het was één van de projecten tijdens de meest recente Music Hack Day op Midem, de Sheet Music SoundCloud Recorder. Deze hack, uitgewerkt als iPad-app, is een combinatie van de open source muzieknotatiesoftware MuseScore en clouddienst Soundcloud. Hoe het werkt? Partituren die met MuseScore zijn gemaakt of bewerkt kunnen met de app worden gespeeld of gezongen. De opname ervan wordt automatisch geüpload naar Soundcloud, waar het al dan niet openbaar beschikbaar komt. In het betreffende artikel op Evolver.fm wordt terecht opgemerkt dat dit bijvoorbeeld voor muziekdocenten een aardige manier kan zijn om de ontwikkeling van leerlingen te bekijken. Wat dan natuurlijk een mooie toevoeging zou zijn is de mogelijkheid ook de partituur beschikbaar te krijgen. Een Googlesearch op de man achter de hack, Nicolas Froment, leidde me echter naar dit artikel wat de lading aardig dekt: Sharing Your Music With The World. Mooie ontwikkelingen!

[update]
Dankzij een reactie van Thomas Bonte op Twitter onderstaande videodemo van de hack:

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Bladmuziekhack: MuseScore meets Soundcloud « Muziek & de bibliotheek -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Jeroen de Boer, Jeroen de Boer. Jeroen de Boer said: postte op…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This