Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jan 22, 2011 in Bibliotheek, Internet, Social Media | 0 comments

Jeugdsentiment: Mitt Liv Som Hund (Mijn leven als hond)

Jeugdsentiment: Mitt Liv Som Hund (Mijn leven als hond)

Ik denk dat ik het geweldige Mitt Liv Som Hund (1985) als kind wel driemaal zag. Een typisch Zweedse VPRO-jeugdfilm, dus inclusief een volwassen thema, ongedwongen- en vrijheid, vriendschap, een heleboel natuur, een heel klein tikkeltje erotiek en veel humor.  Gister had ik weer zin om ‘m te zien, ruim 25 jaar na dato en deels ingegeven omdat lief hem nog niet zag. Wat ik niet wist is dat de film ontzettend veel prijzen in de wacht sleepte, waaronder een Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film. Voor wie hem nog niet kent: een aanrader. Ik vond hem nog steeds leuk. Onderstaand het eerste deel van de volledige film op Youtube. Ik haalde hem zelf overigens in de eigen bibliotheek.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This