Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jan 20, 2011 in Blogs | 1 comment

Alfabet en zwarte humor

Alfabet en zwarte humor

Vanmorgen maakte ik kennis met schrijver en kunstenaar Edward St. John Gorey, die vooral bekend staat om zijn macabere geïllustreerde boeken. Eén van zijn bekendste werken is The Gashlycrumb Tinies, een mengeling van de uitleg van het alfabet en gitzwarte humor. De New York Times schrijft in zijn necrologie:

The books could be bizarre in the extreme. His alphabet books chronicle the mishaps of unfortunates deceived by fate. ”The Gashlycrumb Tinies” begins with ”A is for Amy who fell down the stairs” (a ghostly child plummeting headlong to her doom) and ends with ”Z is for Zillah who drank too much gin.” The stories of peril are frightful, but with a strong sense of mockery.

Via Brain Pickings.

1 Comment

  1. Geweldig! Die neem ik mee naar mijn Engelse leesclubje 🙂

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This