Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jan 8, 2011 in Internet, Muziek, Social Media | 0 comments

Harrison Birtwistle – Birtwistle’s Clocks

Enkele dagen geleden postte ik een korte documentaire die ik samen met Nelleke Koop en Robert Keun maakte over de Estische componist Toivo Tulev. Een jaar daarna werden we gevraagd of we een korte film wilden maken waarmee een festival rondom de Britse componist Harrison Birtwistle geopend kon worden. Hiertoe bezochten we pianist Nicolas Hodges en Birtwistle zelf in respectievelijk Duitsland en Groot Brittannië. Onderwerp van de film is de pianocompositie Harrison’s Clocks, gebaseerd op de legendarische klokken van John Harrison. Hodges voert dit complexe en intrigerende werk, naast andere stukken voor piano, uit op de geweldige cd The Axe Manual – Complete Works for Piano Solo (2004, Spotifylink). Onderstaand het resultaat:

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This