Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jan 7, 2011 in Bibliotheek, Internet, Social Media | 1 comment

De informatieprofessional in Star Wars

In het vermakelijke Cambridge’s head librarian smacks down Star Wars Jedi archives maakt Andy Priestner gehakt van het behandelen van een informatievraag door bibliothecaris Jocasta Nu. Priestner, hoofd van de bibliotheek van de universiteit van Cambridge, ziet daarnaast meer merkwaardige dingen. Zo staat alle digitale content (holobooks en datacards) gewoon op de plank en zijn Jedi’s verplicht de bibliotheek te bezoeken om informatie in te zien. Volgens Priestner is dat de reden dat er in de films nauwelijks bibliotheekbezoekers te zien zijn. Het kost gewoon teveel tijd. Modern niet?

1 Comment

  1. Dit zijn films uit de jaren 70? In elk geval dacht men toen kennelijk dat bibliothecaressen er ook in de verre toekomst nog steeds oud, grijs en met een knotje uit zullen zien…..
    Stereotyped forever 🙁

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention De informatieprofessional in Star Wars « Muziek & de bibliotheek -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Wat Van Waarden Is, Jeroen de Boer. Jeroen de Boer said: postte…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This