Pages Menu
Categories Menu

Posted by on dec 29, 2010 in Innovatie, Internet, Social Media | 2 comments

Boeken van vlees en bloed

Boeken van vlees en bloed

Isaak attendeerde me vanmiddag op het Human Library Project van de Toronto Public Library. Het idee is het ‘lenen’ van een persoon en hiermee een gesprek aan te gaan. Communicatiemanager¬†Anne Marie Aikins stelt:

With the Human Library, it’s a one-on-one experience and that kind of storytelling, from person to person, does harken back to centuries and centuries ago when a story was the only way to learn. […] It’s an old technology.”

Het initiatief, dat begin november zo’n 200 bezoekers trok die uiteenlopende personen leenden, beantwoordt aan de groeiende behoefte aan persoonlijk contact. Daarbij speelt het internet overigens nog steeds een voorname rol:

In our feedback from the Human Library event, we found that a good portion of users heard about it from social media. In the least personal, most mediated way, they found a way to have a very personal experience.”

Meer informatie over het project is te vinden op Humanlibrary.org.

2 Comments

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This