Pages Menu
Categories Menu

Posted by on dec 17, 2010 in Bibliotheek, Internet, Open Source, Open Standaarden, Social Media | 4 comments

Biebtweetmeet met bier: #bierblio10

Edwin Mijnsbergen, Joost Geraets en Lukas Koster (vlnr)

Ondanks het feit dat ik nog maar kort in de sector werkzaam ben (begonnen in september 2009) voel ik me er erg thuis. Dat komt niet in de laatste plaats door de digitale biebgemeenschap. Al vrij snel kwam ik daarbij, bijna onvermijdelijk, in contact met Edwin Mijnsbergen. De Twitterconversaties liepen uiteen van bibliotheekgerelateerde onderwerpen tot obscure muziekjes en aanzetten voor biebpiratenplatforms. Leuk dus. Van een analoog contact kwam het echter nog nooit. Dat werd daarom de hoogste tijd, waarop we afspraken aan het eind van dit jaar elkaar maar eens in the flesh te ontmoeten. Maar goed, met z’n tweeën is ook maar met z’n tweeën, dus was het leuk dat zowel Joost Geraets als Lukas Koster aangaven ook wel te willen aanschuiven. Omdat de insteek was het vooral informeel te houden diende een kroeg als toneel, Café Olivier in Utrecht. Deze geweldige voormalige kerk en ziekenhuis werd ons via Twitter aanbevolen door Fons van den Berg (@Helikon). En daarmee was #bierblio10, eigenlijk een soort van bibliothecaire unconvention, een feit: een zeer aangename combinatie van Belgische bieren en gerechten, discussies over linked open data en open source, zoektechnologie, ebooks, galspuien over vervelende voormalige leidinggevenden en de loftrompet blazen over Twitter. Maar natuurlijk ook een gelegenheid voor de wat meer persoonlijke ontboezemingen. Zo is Edwin alleen bibliothecaris wanneer het hem dat uitkomt en heeft Lukas een grafhekel aan prikklokken. En hebben we allemaal wel een beetje een zwak voor Wilma van den Brink, maar ze moet haar baliediensten niet verslonzen. Bierblio10 is een verpozen dat ongetwijfeld een vervolg krijgt. De animo op Twitter is inmiddels gegroeid en samenkomsten met een andere alcoholische basissubstantie (#wodbieb, #bibisvin of #bibskey) worden overwogen. Mooi!

Hieronder de uitgebreide bierkaart van Olivier.

4 Comments

 1. Thanks Jeroen. Zo is in levenden lijve aangenaam en leerzaam tegelijkertijd. We doen het zeker nog eens over.

  Goed weekend!

 2. Ahhhh. Wat leuk om te lezen.
  Ik heb ook een zwak voor jullie heren! En ik zal mijn balie leven verbeteren (goed voornemen voor 2011) ;-P

  Knuffel uit Amsterdam!

 3. heren, dit maakt dorstig…

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tweets that mention Biebtweetmeet met bier: #bierblio10 « Muziek & de bibliotheek -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Lukas Koster, JoGnet - Joost G., Jeroen de Boer, Edwin Mijnsbergen, Jeroen…
 2. #Bierblio is de ideale bieren-op-tafelsessie at Muziek & de bibliotheek - [...] eerste succesvolle #bierblio vroeg om een vervolg. Dat kwam gisteren, wederom in een kerk met een uitgekiend bieraanbod. Met…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This