Pages Menu
Categories Menu

Posted by on dec 11, 2010 in Muziek | 0 comments

Christian Marclay – Record Player (2000)

De onbetwiste koning van de analoge mashup is, naast John Oswald, toch wel Christian Marclay. De resultaten van zijn vinylexperimenten zijn zowel auditief als tastbaar, speels als rauw. Onderstaande documentaire Record Player (zowel in letterlijke als figuurlijke zin) geeft een mooie inkijk in zijn manier van werken.

Marclay’s work explores connections between sound, noise, photography, video, and film. A pioneer of using gramaphone records and turntables as musical instruments to create sound collage, Marclay is, in the words of critic Thom Jurek, perhaps the “unwitting inventor of turntablism.” His own use of turntables and records, beginning in the mid-1970s, was developed independently of but roughly parallel to hip hop’s use of the instrument.”

[vodpod id=Video.5097695&w=425&h=350&fv=file%3Dhttp%3A%2F%2Fubu.artmob.ca%2Fvideo%2FMarclay-Christian_Record-Player_2000.flv]

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This