Pages Menu
Categories Menu

Posted by on nov 30, 2010 in Bibliotheek, Internet, Social Media | 2 comments

Kom uit de bedstee m’n liefste

Tijd voor een onthulling: ik luisterde als jongetje graag naar piratenmuziek. Dat had als hoofdreden dat ik vond dat er altijd zo lekker in geroffeld werd. Op zondagochtenden dreef ik m’n ouders tot wanhoop, omdat ik het probeerde mee te spelen op de koektrommel en daarbij potloden als drumstokken gebruikte. Mijn allereerste elpee was daarom ook een piratenverzamelplaat, compleet met een spannend rondborstige blondine als boegbeeld. Op die plaat stond naast onder andere Ik sta op wacht ook Kom uit de bedstee m’n liefste van Egbert Douwe. Zojuist, tijdens het collectioneren voor de muziekbibliotheek, kwam ik een heruitgave daarvan in het aanbod tegen, wat me bracht tot het pennen van deze blogpost. Zo kan het dus lopen.

2 Comments

  1. Ik heb hier nog de originele vinyl-single van liggen, zometeen de platenspeler maar eens aansluiten en even draaien.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This