Pages Menu
Categories Menu

Posted by on nov 27, 2010 in Social Media | 0 comments

Sneeuw en twitterzingeving

Godsschruwelijk vervelend vind ik ze: de sneeuwtweets die bij elke gesignaleerde vlok m’n timeline vervuilen. Een slechte verstaander zou er bijna van gaan denken dat er echt alleen maar oppervlakkige malloten ronddolen op Twitter, uit het raam turend te wachten op die ene sneeuwscoop. Gelukkig is er een Brits initiatief om het zinloze gekakel om te zetten in een praktische tool, leerde ik dankzij Twitter Users Make Snowstorm Map #UKSnow . Sneeuwtweets worden op een Googlemap geplaatst wanneer het bericht is voorzien van de hashtag #uksnow (trending in Groot Britannië) en de eerste helft van de postcode van hun locatie. Ik neem aan dat tweets met GPS-coördinaten ook worden toegevoegd, maar daarover wordt niets speciaals gemeld. Het is daarnaast mogelijk foto’s van de daadwerkelijk aanwezige sneeuw mee te sturen en de witte deken te beoordelen. Vooral dat laatste is natuurlijk uiterst zinvol. De mijne is witter of zoiets?

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This