Pages Menu
Categories Menu

Posted by on nov 25, 2010 in Internet, Social Media | 0 comments

Videoplaylists maken met Dragontape

Een artikel op Evolver.FM, Dragontape Makes Awesome YouTube Mixes for Sharing, gaat in op een heel aardige intuïtieve playlistgenerator, genaamd Dragontape. In eerste instantie alleen bedoeld voor Youtube, maar de ontwikkelaars plannen ook de toevoeging van content van onder andere Vimeo.

In tegenstelling tot de afspeellijstfunctie die Youtube zelf biedt gaan de tracks in Dragontape naadloos in elkaar over: de video’s hoeven niet eerst te laden. Een andere interessante optie is het gebruiken van audio alleen, waarmee het een moderne vorm van mixtapes maken is. Hoe lang dat nog overeind blijft is echter de vraag, omdat in dat geval de advertenties niet zichtbaar zijn.

De interface van Dragontape is erg eenvoudig: je sleept geselecteerde video’s op een tijdlijn en laat ze desgewenst overlappen. Verplaatsen? Gewoon slepen. Een kind doet de was. Onderstaande Slayerplaylist (geheel in kerststemming) zette ik, om Dragontape even uit te proberen, in enkele minuten in elkaar.

[vodpod id=Groupvideo.7663230&w=450&h=325&fv=]

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This