Pages Menu
Categories Menu

Posted by on nov 16, 2010 in Blogs, Internet, Muziek, Social Media | 0 comments

Sneeuwwitje ongewenst in de remix

Ik heb een zwak voor mooie remixes en mashups en van het werk dat Pogo maakt word ik daarom erg blij. Aan zijn werk zit echter een interessant staartje, want hij maakt gebruik van Disney-materiaal. En dat is nog niet alles, want hij werkte ook voor het bedrijf. Als remixkunstenaar. Maar nu hij Disney verlaten heeft en met zijn video’s, met voor hem onbegrijpelijke redenen, niets wordt gedaan, plaats hij zijn werk online. En dat is vanzelfsprekend een schop tegen het zere been van Disney, zoals blijkt uit het artikel Remix Artists Pogo Expecting To Be Sued By Disney For Releasing Latest Remix (Created For Disney).

Pogo’s werk, zoals in onderstaande remix van Sneeuwwitje, bestaat volledig uit materiaal dat afkomstig is uit het oorspronkelijke werk. Dat geldt zowel voor de beelden als voor het geluid en de goede verstaander begrijpt dan dat vooral het laatste bloed, zweet en tranen gekost moet hebben. Vanzelfsprekend dus, zou je denken, dat hij het aan het publiek wil tonen. En zoals in het Techdirtartikel geconcludeerd wordt: het is slechts geweldige reclame voor Disney, al denkt het bedrijf daar anders over.

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Sneeuwwitje ongewenst in de remix « Muziek & de bibliotheek -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Lennert Holvoet, Jeroen de Boer. Jeroen de Boer said: postte op z'n…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This