Pages Menu
Categories Menu

Posted by on nov 16, 2010 in Bibliotheek, Innovatie, Internet | 2 comments

Dwing jezelf offline met Freedom

Dwing jezelf offline met Freedom

Het klinkt paradoxaal, een programma genaamd Freedom gebruiken om geen gebruik te kunnen maken van je internetverbinding:

Freedom is a simple productivity application that locks you away from the internet on Mac or Windows computers for up to eight hours at a time. Freedom frees you from distractions, allowing you time to write, analyze, code, or create. At the end of your offline period, Freedom allows you back on the internet. You can download Freedom immediately for 10 dollars through either PayPal or Google Checkout.”

De tijdspanne waarin je online wenst te zijn bepaal je zelf. Mocht je toch tot de conclusie komen dat de offline-inschatting te groot was dan is een herstart van de computer nodig om Freedom uit te schakelen. In het artikel Weaning yourself online wordt Freedom aangehaald als een bruikbare tool binnen een experiment een week offline te zijn. De auteur stelt daarin naar mijn mening terecht dat betalen voor een applicatie als deze eigenlijk niet zou moeten. Sterker nog: uitgaande van mijn thuissituatie is een loop naar de meterkast om de router weer aan te sluiten in de filosofie van Freedom een vrijer alternatief..

2 Comments

  1. Mmm, die toepassing laat ik maar even voor wattie is 🙂

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This